Ağaç kesme motoru alırken nelere dikkat etmelidir?

 Ağaç Kesme Motoru Tanımı

Makite Ağaç Kesme
Ağaç kesme motoru kesim amacı ile kullanılan makinelerdir. Bahçe işlerinde ağaç kesiminde işinize yarayacak olan bir çok marka ve model bulunmaktadır. Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren makineler fiyatları da farklılık göstermektedir. Farklı markalar altında yine bir çok model bulunmaktadır. Bu ağaç kesme motorları çalışma prensiplerine göre değişiklik göstermektedir. Piyasada bulunan markalar arasında sizlere en uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. Fiyat, performans, boyut, motor gücü kullanılacak alana göre değişiklik göstermektedir. Profesyonel amaçlı ya da amatör kullanım amaçlı olarak bir çok model olduğunu belirtmek isteriz. Halk arasında odun kesme motoru olarak da adlandırılan makineler kendi aralarında güç tüketimi olarak iki guruba ayrılmaktadır. Bunları aşağıda ala alacağız.

Ağaç kesme motoru aralarında iki guruba ayrılır.

Akülü Ağaç Kesme Motorları
Elektrikli, akülü ve benzinli olarak üretilmekte olan odun kesme motorları kullanım alanlarına ve kullanım sıklıklarına göre tercih edilmektedir. Pratik kullanım açısından en çok tercih edilen elektrikli ağaç kesme motorlarıdır. Benzinli motorlara kıyasla kullanımları daha pratiktir. Ağırlıkları benzinlere kıyasla daha hafif olması bir avantaj olduğu açıkken üretilen güç benzinlere göre daha düşüktür. Kullanım süreleri de akü durumuna göre değişiklik gösterir. Benzinli ağaç kesme motorları da daha güçlü motor hacmine sahiptir. Elektriklilere kıyasla daha fazla iş hacmi sağlamaktadır. Profesyonel kullanım sınıfına giren bu tür motorlar ile uzun süreli çalışma sağlanmaktadır. Motor güçlerine göre de farklılık gösterdiklerini bir ağaç kesme motoru satın alırken dikkat edilmesi gerek hususlar arasında yer almaktadır.
Bosch Elektrikli Ağaç Kesme Motorları

Ağaç kesme motoru satın alırken neye dikkat edilmelidir?

Odun - ağaç kesme amacı ile satın almak istediğiniz ağaç kesme motorunu seçerken dikkat etmeniz gereken hususları maddeler halinde sizlere sunalım.
  • Kullanım amacınızı gözden geçirmelisiniz.
  • Kullanım amacınız sürekli kullanım ve iş alanında kullanım olan motor ihtiyacınız var ise benzinli modelleri gözden geçirmeniz gerekir.
  • Bahçe işlerinde ağaç budama gibi basit işler için az iş hacimleri için kullanmayı düşünüyorsanız akülü modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Pratik kullanım açısından hafif olması da bir etken olarak akülü modelleri değerlendirmelisiniz. Fazla iş hacmi için yedek akü mutlaka bulundurmanızı öneririz.
  • Açık alanda yerleşim birimleri dışında bir alan çalışması için benzinli modelleri öneririz. Bu durum iş hacmine ve kesilecek olan ağacın kalınlığına göre de farklılık gösterebilir.
  • Sürekli iş amaçlı satın aldığınız her iki tür ağaç kesme motoru size yakın servis ağının olduğu markalardan tercih etmeniz büyük önem taşımaktadır.
Kullanım sırasında mutlaka iş güvenliği ekipmanlarını kullanmanız gerekmektedir. İş kazalarına karşı önlem almanız için büyük önem taşımaktadır.  

PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız