Testere Nedir? Testere çeşitleri nelerdir?

Testere nedir? Testere çeşitleri nelerdir? Nerelerde kullanılır? Testere alırken nelere dikkat edilmelidir? Bütün bu sorulara yanıt vererek sizlere yardımcı olmak isteriz.

Testere denildiğinde çoğunluğun aklına gelen beşeri güç kullanarak odun ve ağaç kesen el aletleri gelmektedir. Yalnız bunun ile sınırlı olmayan bir gereç olduğunu bilmeniz gerekir diye düşünüyoruz. İnsan gücü ile kesme yapabildiğiniz testereler elektrikli ve yakıtlı türleri de bulunmaktadır. Bir tanım yapacak olursak metal, ahşap, odun, ağaç, plastik kesme amacı ile üretilmiş, farklı çalışma prensipleri bulunan ve farklı amaçlar için tasarlanmış kesici kısmı ile düz, açılı, hareketli kesim yapmanızı sağlayan gereçlere testere denilmektedir.

Şimdi testereleri tanıyalım. Maddeler halinde devam edelim.

DAİRE TESTERE 

Elektrikli ve akülü modellerinin olduğu düz kesimler ve yatay kesimler için uygun olan profesyonel el aletleridir. Sunta, parke, tahta kesiminde kullanımları söz konusu olan makinelerdir. Kullanım sırasında iş güvenliği ekipmanları kullanılması gerekli makinelerdir.









 


GÖNYE TESTERE
Pratik çözümler sunan gönye testere ile ahşap, plastik lamine parkeleri kesiminde kullanabileceğiniz elektrikli makinelerdir.Dikkat gerektiren profesyonel makinelerdir. Düz, gönyeli kesim için uygun olan makinelerdir. Parke kesiminde kullanımı yüksek olan testerelerdir. Tehlikeli makineler olmasından dolayı iş güvenliği ekipmanlarının mutlaka kullanımı gerekmektedir. Kullanım hakkında bilginiz yok ise kullanma kitapçığında talimatları mutlaka okumalalısınız.









Gönye kesme makineleri tablalı modelleride bulunmaktadır. 

Tablalım gönye kesme makineleri ile daha stabil kesim yapmanız için tasarımda farklılık gsöterir. Üst kısımda bulunan tabla üzerine yatırılan bir malzeme ayarlar yapılarak istediğiniz ölçülerde düz kesim yapmanızı sağlayacaktır. 







DEKUPAJ TESTERE

Pratik çözümler sunan dekupaj testere ile ahşap, plastik lamine parkeleri kesimine uygun olan makinelerdir. Metal kesimi için tasarlanmış olan modeller de bulunmaktadır. Dikkat etmeniz gereken kesim yapacağınız malzemenin niteliğine göre kesme ucunun değiştirilmesidir. Eğimli, düz ve çizim kesim yapmanızı sağlayan makinelerdir. Elektrikli ve akülü marka modelleri bulunan bu makineler ile işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. 










El tipi dekupaj testerelerin yanı sıra tezgah tipi dekupaj testerelerde bulunmaktadır. Hassas kesime en uygun makinelerdir. 
  



TEZGAH TESTERE
Pratik çözümler sunan Tezgah testere ile ahşap, plastik lamine parkeleri kesiminde dahi kullanılabilecek olan makinelerdir.Profesyonel kullanım amacı ile tasarlanmış olan makinelerdir. Tablalı gönye testerelerde bulunan tabla bu makinelerde sabit olup sadece düz kesimlere uygunudur. Kullanım sırasında dikkat gerektiren ve kesinlikle iş güvenliği ekipmanlarının kullanılması gereken makinelerdir. Dikkat edilmediği durumda ciddi yaralanama ve sakatlanmalara yol açabilir.










MİNİ DAİRE TESTERE
Daire testereler için ulaşılamayacak alanlarda kullanım imkanı sunan küçük yapıda daire testerelerdir.











BUDAMA TESTERESİ








PALALI TESTERE
Elektrikli testereler arasında bulunan makinelerdir. Ağaç, odun, kereste kesiminde kullanımı mümkün olan makinelerdir.


PALA TESTERE 




TİLKİ KUYRUĞU TESTERE - KILIÇ TESTERE 
Ekseriyetle budama işleri için kullanılan bu makineler ile farklı uçlar takılarak farklı malzemelerin kesimi yapılabilmesi tercih edilme nedenleri arasındadır. Tüm iş dallarında kullanımı söz konusu olan makineleridir. Kemik dahi kesilebilen makinelerdir.Elektrikli ve akülü modelleri de bulunamktadır.





ŞERİT TESTERE
Pratik çözümler sunan Tezgah testere ile ahşap, plastik lamine parkeleri kesiminde dahi kullanılabilecek olan makinelerdir. Güçlü bir motor ile dönme hareketi sağlanarak testere dönme ile kesme yapar. Metal harici tüm meteryallarin kesiminde kullanılmaktadır.







  


DEMİR TESTERESİ










 

KIL TESTERE 






 





PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız