Polisaj makinesi nedir? Alırken nelere dikkat edilmeli?

Polisaj makinesi nedir? Alırken nelere dikkat edilmeli?

Polisaj makinesi nedir?

Bosch Polisaj

Otomotiv sektöründe kullanılan makinalar arasında yer alan polisaj makinası nedir? Bu sorumuza bir yanıt verelim ve satın alırken nelere dikkat etmeliyiz bu konuya değinelim. Polisaj makinesi otomobil, motor vb. grenaj kısımlarının (kaportasının) parlatılmasında ek kimyasallar kullanılarak parlatılmasını sağlayan dış etkenlerden koruyucu katmanlar oluşturulması için kullanılan makinelerdir. Bu makinalar ile kullanacağınız ek koruyucu ve parlatıcı kimyasalları otomobilinize ya da benzeri kaportalara uygulama yapabilirsiniz. Görünüm olarak taşlama makinalarına benzeyen modelleri de bulunmaktadır. Profesyonel olarak kullanılmayacak olan polisaj makinesi bu modeller arasından tercih edilmektedir. Fiyat performans açısından daha uygun olan modellerdir. Avuç içi taşlama makinelerinin devir ayarlı olan modelleri bu polisaj işlemi için kullanılabilen ürünlerdir. Profesyonel olarak iş maksatlı kullanılacak polisaj makinesi tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara alt başlığımız olan alırken nelere dikkat etmeliyiz ile ele alacağız.

Polisaj makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

 

Öncelikle bu soruyu kendinize sorduğunuz da yanıtlarınız net olması gerekmektedir. Peki, polisaj makinesi alırken hangi hususlara dikkat edilmelidir.
  • Kullanımı ne sıklıkla olacak?

Profesyonel olarak ya da kişisel kullanım açısından alacağınız polisaj makinesi için satın alma tercihiniz fark etmektedir. Bir iş yerinde kullanılacak olan makine için kalite, dayanıklılık ve servis ağı büyük bir önem taşımaktadır. Sürekli kullanım makine mekanikleri bu kapasiteye dayanıklı olması gerekmektedir.
  • Kalite sizin için önemli mi?

Kullanım alanına ve kullanım sıklığına göre kalite de büyük bir önem taşıyor. Profesyonel kullanım için olduğu kadar kişisel kullanımı açısından kalite büyük önem taşıyor. Kaliteli bir ürün kullanımı ve kullanım süresi sıradan ürünlere kıyasla oldukça fazla olduğunu bilmenizi istiyoruz.
  • Polisaj makinesi için fiyat ne kadar önemli?

Kullanıcıların dikkat ettikleri durumlardan biri ise fiyat olduğudur. Ucuz ama kaliteli ürünler daima tercih edilmektedir. Ama hatırlatılması gereken her ucuz ürünün kaliteli olmadığıdır. Bilindik markalar arasında bir fiyat analizi yapmanız gerekir. Diğer markalara ya da zincir mağazalarda yapılan satışlarda bulacağınız ucuz ürünleri satın almadan önce iki kere düşünmenizi öneririz.
  • Profesyonel olarak iş yeri kullanımı için mi olmalı?

Yukarı da bahsettiğimiz üzere profesyonel olarak iş ortamında gelir amaçlı kullanılan polisaj makinaları dikkatle seçilmelidir. Kullanım yoğunluğu yüksek olmasından dolayı markaların profesyonel kullanıcılar için tasarlayıp ürettikleri ürünleri tercih etmeniz gerekecektir. Servis ağının da bu durumda büyük önem taşıdığını bilmelisiniz. Sizi yormayacak ve uğraştırmayacak bir polisaj makinesi kesinlikle tavsiye edilir.  

NOT: Satın alacağınız polisaj makineleri hakkında bilgi sahibi değilseniz müşteri destek hattımızı arayarak doğru modeli bulabilirsiniz. 0 850 304 1693 satış danışma hattımızı arayınız. Ennalbur Yapı Market

Avuç içi taşlama makinaları

Avuç içi taşlama makinaları

Avuç içi taşlama nedir?

Dewalt Avuç içi taşlama

Bireysel acemi kullanıcıların ve profesyonel kullanıcıların işlerinde kullanabilecekleri makineler arasında büyük önem taşımaktadır. Taşlamalar hakkında vermiş olduğumuz bilgilere dayanarak bu yazımızda sizlere avuç içi taşlama makinalarına değineceğiz. Avuç içi taşlama kesme, sürtme, temizleme ve parlatma işlerinizde kullanacağınız makinelerdir. Kullanım alanlarına göre bu makineler ile birlikte kullanılacak olan ek malzemeler bulunmaktadır.

Akülü avuç içi taşlama
Küçük çapta yapacağınız işlerinizde kullanmanız gereken en malzemeler makineye takılarak uygulama yapılmaktadır. Kesme için kullanılan kesme taşları metal, ahşap, betonarme olarak farklılık göstermektedir. Metaller için kullanacağınız kesme taşları da demir ve inox (çelik) olarak kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Sürtme işlerinizde kullanılan taşlarda ayrıca kullanılmaları gerekmektedir. Kesme için kullandığınız taşlar sürtme için kullanılamaz ve tehlike arz eder. Sürtme için özel olarak üretilmiş taşları kullanmanız gerekmektedir. Temizleme için de hemen hemen sürtme için kullanılan taşlar kullanılmaktadır. Metal alanında temizleme için bu taşlarda kullanılmaktadır. Ayrıca sürtme işleriniz zımparalama ve polisaj ile de alakalıdır. Zımparalama işlerinizde uygun olarak kullanacağınız zımpara altı takılarak uygun gördüğünüz numara zımpara takılarak işlem yapabilirsiniz. Polisaj işleriniz için uygun aparatlar takılarak uygulama yapılacaktır. Dikkatinizi çekmek istediğimiz bir durum ise zımparalama ve polisaj işlemleri için kullanılacak olan avuç içi taşlama makinesi devir ayarlı olmasıdır. Devir ayarı olmayan makineler ile zımparalama ve polisaj işlemleriniz için uygun değildir. Aksi durumda uygulama alanında bir hasar söz konusu olur.
Bosch Avuç İçi Taşlama

Avuç içi taşlama alırken nelere dikkat edilmelidir?

Bu makinalar kullanım alanlarına, kullanım amaçlarına ve kullanım yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Piyasada bulunan bu makineler farklı markalar altında sürülmektedir. Markalar arasında da kullanım amacına dayalı olarak modeller çıkartılmıştır. Sizin kullanım amacınıza göre bu marka ve modelleri değerlendirmeniz gerekmektedir. Hangi yoğunlukla kullandığınız da bu makinelerin seçiminde önem taşımaktadır. Sürekli olarak kullanacağınız bir avuç içi taşlama makinası marka tercihini ön plana çıkartmaktadır. Profesyonel olarak kullanım ihtiyacı doğacağından servis ağı ve garanti koşulları önem taşıyacaktır. Bilmeniz gereken satın alacağınız avuç içi taşlama makinası ne için ne aralıklarla ve hangi amaç için kullanacağınız olmalıdır. Konu hakkında bilgi sahibi olmamanız halinde müşteri temsilcilerinden bilgi alarak tercihte bulunabilirsiniz.
Taşlama Makinası

Taşlama Makinası

Taşlama Makinası nedir?

Taşlama makinaları metal, beton, mermer, fayans givi metaryellerin kesiminde sürtülmesinde kullanılacak olan makinalardır. Halk arasında siprel olarak da adlandırılan bu makinalar sektörel olarak kullanım amaçları da farklılık göstermektedir.
Taşlamalar büyüklüklerine göre farklı adlandırılır. Küçük boy tek el ile kullanılabilir olan taşlamalara avuç içi taşlama, büyük boy taşlamaya da avuç taşlama denilmektedir.
Avuç içi taşlama pratik kullanımı ve ekseriyetle hassas işler için kullanılan makinelerdir. Bu makineler kesim de dahil olmak üzere sürtme ve parlatma amacıyla da kullanılır. Bu yapılabilir işlemler için faklı metaryel işleri için farklı kesim, taşlama uçları kullanılmaktadır. Kesme yapılacak olan meteryal metal ise metal kesim taşı, mermer taş fayans gibi meteryaller için bu amaç için üretilmiş taşlama ucu takılmalıdır. Avuç taşlama için de aynı prosedür geçerlidir. Paslanmaz metaller için ve çelik için kullanılacak olan kesme taşı inox için özel olarak satın almanız gerekmektedir.

Taşlama makineleri ayrıca polisaj ve zımparalama içinde kullanılmaktadır. Yalnız polisaj ve zımparalama için kullanılacak avuç içi taşlama ve avuç taşlama makineleri devir ayarlı olanları tercih edilmelidir. Devir ayarı olmayan taşalama makineleri zımparalama ve polisaj işlerinizde uygulanacak olan yüzeylerde yanma oluşturacaktır. Bu sebepten dolayı devir ayarlı bir taşlama makinası satın almanız gerekmektedir.

Taşlama makinaları farklı marka ve modelleri bulunmaktadır. Bu marka ve modellerde size en uygun olanı tercih etmeniz büyük önem taşımaktadır.

Kulanılacak iş geregi satın almanız gereken makinayı dikkatle seçmeniz gerekir. Konu hakkında bilgi sahibi değilseniz satış destek birimine ulaşarak doğru yönlendirmeyi alabilirsiniz. Ennalbur destek hattımızı arayabilirsiniz. 

DBK IW 200 İnventörlü Kaynak Makinası

DBK IW 200 İnventörlü Kaynak Makinası

DBK IW 200 İnventörlü Kaynak Makinası

Soğuk demir işlerinizde, kaynak işlerinizde kullabileceğiniz en yeni ürünlerden biri olan DBK IW 200 İnventör kaynak makinasını tanıtacağız. Einhell firmasının alternatif olarak üretmekte olduğu yan markalarından biri DBK markası ile karşımıza çıkıyor.
İnventör kaynak makinalarının günden güne arttığını hepimiz biliyoruz. Normalin altında bir elektrik sarfiyatı sunan bu ürünler ile daha az enektrik tüketimi ile çok daha verimli işçilik çıkarabileceksiniz. 10 ile 180 Amper arasında bir kaynak akımı üreten bu ürün ile 2.5 - 4.0 mm arasında elektrotlar ile profesyonel kaynak işleri yapabileceksiniz. Hassas potansiyometrik kaynak ayarını makina üzerinde bulunan bir düğme ile kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. DBK IW 200 inventör kaynak makinasının sağladığı kesintisiz kaynak akımı dengeli bir şekilde gelerek hatasız kaynak ypamanızı sağlar.
Cihaz panelinde bulunan Termal koruma lambası ile aşırı yüklenmelerde açığa çıkan aşırı ısıyı size bildirerek güvenli bir çalışma ortamı sunmaktadır.Ayrıca panelde güç lambası kaynak makinasına elektrik gelip gelmediğini kontrol etmenizi sağlar. Mevcut fan sistemi ile etkili soğutma sağlanmaktadır. IP21S koruma sınıfı teknik olarak desteklenmektedir. 6.6 kg ağırlığında olan DBK IW 200 İnventör Kaynak Makinası kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

DBK IW 200 İnventör Kaynak Makinası
 Açma kapama düğmesi arka taraftadır.


DBK IW 200 İnventör Kaynak Makinası

DBK IW 200 İnventör Kaynak Makinası

Kırıcı Delici

Kırıcı Delici

Kırıcı Delici nedir?

İlk olarak kırıcı delici nedir sorunuza cevap verelim. Kırıcı delici kırma ve delme işlemlerinizi yapabilmeniz için üretilmiş makinelerdir. Kırma yapabilmeniz için darbe oluşturan ve halk arasında hilti olarak adlandırılan ürünlerdir. Bu makineler ile delme işlerinizi de rahatlıkla yapabilirsiniz.
Beton, fayans, taş ve kaya benzeri cisimlerin kırılmasında kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı cisimlerin delinmesinde de kullanılabilir.

Kırıcı delici alırken nelere dikkat edilmelidir?

İhtiyacınız olan kırıcı delici alırken dikkat edilmesi gereken faktörler bulunmaktadır. Kırıcı delici hangi aralıklar ile kullanılacağı, kulanım alanları büyük bir önem taşımaktadır. Bu durum sizin bu makinaları profesyonel olarak kullanıp kullanamayacağını göstermektedir. Eğer profesyonel olarak kullanılacak bir makinaya ihtiyacınız var ise dayanıklı, servis ağı zengin ve satın alacağınız makinanın arkasında duracak bir firmaya bulunması gerekmektedir. Nasıl bir makina alacağınızı bilmemeniz halinda çalışma koşullarınızı satıcı firmaya belirterek size tavsiyelerde bulunmasını istemenizde büyük fayda olacaktır. Satıcı firmaların çoğunda farklı marka ve modellerin bulunduğunu düşünürsek size ilk olarak uygun makinayı önereceğini bilmelisiniz. Profesyonel olmayan kullanıcılara tavsiye edebileceğimiz kırıcı delici ürünleri orta sınıf makinalar olması gerektiğidir.
Renk olarak sınıflar firmalar tarafından belirli renkler ile belirtilmektedir. Kırmızı renk orta kalite, mavi renk  profesyonel kalite ürüleri temsil etmektedir. Bu durum markalar arasında farklılık göstermektedir. Her markanın kendi rengide bulunduğunu bilmelisiniz.

Kırıcı deliciler hakkında detaylı bilgi alarak size en uygun olan makinaya sahip olabilmeniz için 0 850 304 1693 ennalbur destek hattımızı arayabilirsiniz.
İkaz Levhası

İkaz Levhası

 İkaz Levhası

Gün be gün iş kazalarının yaşanması ve iş güvenliği ekipmanlarının kullanılmamasından dolayı fiziki kalıcı yaralanmalar yaşanmaktadır. Bu iş kazalarının engellenmesi ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için uyarı, ikaz levhaları bulunmaktadır.

İkaz levhası nedir?

Bireylerin çalışma alanlarında can güvenliklerini sağlanması amacı ile uyarıların görsel - yazılı veya yazılı olarak bir PVC levha üzerine işlenerek gerekli görülen alanlara yerleştirilerek kullanılan şemalardır.
Bu şemalar ile yaşanabilecek iş kazaları engellenirken kullanılması zorunlu olan iş güvenliği ekipmanları hatırlatılmaktadır. Bu durum büyük önem taşırken kullanılması zorunludur.

 

İkaz levhaları nelerdir?

  • Kişisel koruyucu levhalar
  • Makina levhaları
  • Arıza bakım levhaları
  • Güvenlik düzen levhaları
  • Depolama levhaları
  • Kaynak oksijen tüpü levhaları
  • Kimyasal Tehlikeli madde levhaları
  • Yangın levhaları
  • Acil çıkış levhaları
  • İlk yardım levhaları
  • Elektrik levhaları
  • Çevre ve Temizlik levhaları
 olarak sıralayabiliriz. 

Darbesiz Matkap

Darbesiz Matkap

Darbesiz Matkap

Bir çok iş alanında kullanımı olan makineler ile yazılarımıza devam ediyoruz. Daha önceki yazılarımızda olduğu gibi bu yazımıda da bu makinelerin hangi amaçlar için kullanıldıklarını tanımlarını yapacağız. Bu yazımıda sizlere darbesiz matkap nedir ile devam ediyoruz.

Darbesiz matkap nedir?

Darbesiz matkaplar kesin olarak sadece delme ve vidalama amacı ile üretilmiş olan elektrikli, bataryalı ya da şarjı olarak kullanıma sunulan makinelerdir. Kullanım alanlarına göre dha doğrusu amacına göre farklılık göstermektedir.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi vidalama ve delme işlerinizde sizlere en iyi yardımcınız olacak olan darbesiz matkaplar fiyat, marka ve modelleri olarak çok farklılık göstermektedir. Dünya genelinde satışa sunulan bir çok marka özellikleri bakımından da fiyat farklılıkları göstermektedir. Bilinen en yaygın satış ağına sahip olan markalar arasında Bosch, Einhell, Makita, Dewalt, Hilti, Black&Decker yer almaktadır.

Matkap alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kullanıcıların aklına takılan sorulardan biri olarak karşımıza çıkan hangi matkap almalıyım, matkap alırken nelere dikkat etmeliyim olmalı.  Bu soruların aslına bakılırsa en kolay cevabı olan ihtiyacınız olan ve sizin için yeterli olacak matkap cevabını verebiliriz. Konuyu açacak olursak; kullanacağınız alan için , kullanım amacınız için yeterli, kullanım süresi için dayanıklı, arızalanması durumunda servis ağı, satış sonrası destek için iletişim ağı olması büyük önem taşımaktadır. Bir matkap için en önemli satın alma kuralları bunlar diyebiliriz.
Örnek vererek konuya açıklık katalım; bir ev kullanıcısınız ve sürekli olarak arada vidalama yapmanız ya da metal, ahşap delmeniz gerekiyor diye düşünelim. Vidalama için standart bir matkap yeterli olacaktır. Delme işlemi için orta derece bir matkap kullanmanız gerekiyor. Marka seçimi bu durumda önem taşıyor. Baskı ve sürtünme motoru zorlayacağını belirtiyoruz. Bir iş yeri için ya da işletme için kullanacağınız bi ematkap için ise kalite dayanıklı kelimeleri bir bütün olması gerekiyor. Yukarıda bahsi geçen "kullanacağınız alan için , kullanım amacınız için yeterli, kullanım süresi için dayanıklı, arızalanması durumunda servis ağı, satış sonrası destek" öne çıkıyor. Aşırı yük altında olacak maktaklar sizin için en uygun olanı olacaktır.

Darbesiz matkap nerelerden kullanılabilir?

Darbesiz matkap, bir çok iş alanında profesyonel olarak ya da sektörel haricinde kullanımı söz konusu olabilir. Amaç olarak metal, ahşap delme ve vidalama işleri için kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahsedeceğiz.
1- Kullanım için gerekli olan ek aparatları yapıalcak işin niteliğine göre seçmeniz gerekmektedir.
Delici matkap ucu  delme işleriniz için kullanılan aparatlar arasında yer almaktadır.
2- Vidalama için gerekli olan bits uç seçimini doğru yapmanız gerekmektedir. Ahşap ve metal için farklılık gösteren vidaların sıkılıp - sökülürken kullanılan bits uç doğru olarak alınması gerekmektedir.
3- İş güvenliği ekipmanları mutlak kullanılması gerekmektedir. İş güvenliği ekipmanları sizde kalıcı hasarlara yol açabilecek iş kazalarına engel olunması için gerekli olan ekipmanlardır.

İş güvenliği ekipmanları

İş güvenliği ekipmanları

İş güvenliği nedir? İş güvenliği ekipmanları nelerdir?

Her alanda yaşanması mümkün olan irili ufaklı iş kazaları bulunmaktadır. Son yıllarda yaşanan iş kazalarında ülkemizde dahil olmak üzere bir çok kişi ya sakat kalmış ya da hayatlarını kaybetmiştir. Bu iş kazalarında ciddi yaralanmaların olmasının haricinde yaralanmalarda yaşanılmaktadır. Bu kazalara iş kazaları denilmektedir.
İş kazalarının artması nedeniyle alınması gereken önlemler bulunmaktadır. Bu liste gün be gün uzasada uygulanmasında ve denetlenmesinde sıkıntı halen devam etmektedir. Alınması gerken önlemlerin tamamına iş güvenliği diyoruz.
Peki, iş güvenliği kavramını öğrendik. Nedir bu uyulması gereken kurallar. En önemlisi iş güvenliği ekipmanları kulanımıdır. Mutlaka bu ekipmanların yapılan işin niteliğine göre bulundurulması ve kullanılması zorunlu bir durumdur. Yasalar ile de bu durum desteklenmektedir. Cezai işlem uygulanabilir.
İş güvenliği ekipmanları haricinde yine iş yeri güvenliği ve iş güvenliği ekipmanlarının kullanımı hatırlatma amacı ile kullanılan levhalarda söz konusudur. Uyarı levhası ya da ikaz levhası olarak bilinen bu levhaların kullanımı zorunlu olduğunuda unutmamak gerekmektedir. 

İş güvenliği ekipmanları nelerdir?

Sektörel olarak farklılık gösteren iş güvenliği ekipmanları olarak maddeler sunacağız.
  • Solunum Koruma: Solunum sisteminizin korunması amacı ile üretilmiş olan bu iş güvenliği ekipmanları yine sektörel olarak kendi içerisinde farklılık göstermektedir. Kullanımı tarım, kimya sanayi, temizlik sektörü, sağlık sektörü vb. alanlarda söz koonusudur. Partüküllerin yoğunluğu dikkate alındığında satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlara önem verilmelidir. Bilginiz dahilinde değim ise satın aldığınız yere mutlaka danışmanızı öneririz. 
  • Kafa koruma : Çarpmalara karşı güvende olabilmeniz için gerekli olan iş güvenliği ekipmanlarıdır. Kullanım alanları akla gelenlerden ilki barettir. Bu durumda inşaat sektörü ilk akla geliyor. Kullanılacak baretin kalitesi ve kullanım alanlarında da farklılıklar dikkat çekmektedir. Nedendir bilinmez sektör içerisinde bir sinsile sistemi baret renkleri ile sınıflandırılmıştır. 
  • Ayak koruma: Alt başlıktanda anlayacağınız gibi ayak sağlığınız için özel olarak üretilen iş güvenliği ayakkabıları akla gelmelidir. Farklı iş alanlarında kullanılmaları nedeni ile farklı amaçlar için üretilmiştir. Elektrik, inşaat, ağır sanayi, gıda gibi bir çok sektörle farklı modeller kullanımı söz konusudur. Bir kaç örnek verecek olursak; çelik burunlu ayakkabı, çeliktabanlı ayakkabı, cizmeler, boy çizmeler, elektrikçi ayakkabısı bunlar başı çekebilir. 
  • Yüz koruma : bu iş güvenliği ekipmanlarına maskeler girmektedir. kaynak maskesi, tırpan maskesi söz edilebilir. 
  • El koruma : Farklı marka ve modellerde bulunan el koruma amacı ile kullanılan ekipmanlara denilmektedir. 
  • Göz Koruma:  Göz koruma iş güvenliği ekipmanları kendi aralarında kullanım alanları sebebinden farklılıklar göstermektedir. 
  • Yüksekten düşmelere karşı koruma:  .Ekseriyetle yüksek binalardan düşmeler ile hayatını kaybeden bir çok insan yaptıkları işlerinde kendi güvenliklerini hiçe sayarak iş güvenliği ekipmanlarından olan emniyet kemeri takmamaktadır. Zorunlu olarak kullanılması gereken iş güvenliği ekipmanıdır. 
  • Vücut koruma
  • Gürültü koruma: Kulak tıkaçları, kulaklıklar bu kategoride yer alan iş güvenliği epimanlarıdır. 
 Farklı marka ve modeller için iş güvenliği ekipmanlarına ennalbur online satış mağazasından temin edebilirsiniz.
Bits Uç

Bits Uç

Bir önceki yazımızda darbeli matkaplardan bahsetmiştik. Konu içerisinde kullanılan malzemeler arasında bulunan bits uç hakkında bir anlatım yapacağız.

Bits uç nedir?

Vidalama işlemleriden kullandığınız makineler olduğunu biliyoruz diyelim. Darbeli ya da darbesi olsun vidalama işlemini bu tür matkaplar ile gerçekleştirebiliyoruz. Darbesiz matkaplarda tek fonksiyon olarak vidalama bulunurken darbeli matkaplarda iki fonksiyon bulunur ve darbe fonksiyorunu devra dışı bırakılarak vidalama yapılabilmektedir.
Marka, model gözetmeksizin matkap ucuna (madrene) takılan uçlara bits uç olarak adlandırıyoruz. Bu aparatları kullanarak vidalama işlemini yapabilirsiniz. Farklı vidalar için farklı bits uç bulunmaktadır.
Bits Uçlar;
  • PH  : Ph serisi uçlar akıllı vidalar için kullanılan bits uç'tur. Uzunluk ve uç ince-kalınlığı dikkate alındığında PH0, PH1, PH2, PH3... olarak kodlanmaktadır.
  • PZ : Pz serisi uçlar ise sunta vidaları için kullanılmaktadır. PH serisinde olduğu gibi bu bits uç türü PZ0, PZ1, PZ2... olarak kodlanmaktadır. 
Bits uçlar tek yönlü ve çift yinli olarakta üretimleri yapılmaktadır. Tek yönlü bits uç türleri yıldız başlı ya da düz başlı olarak üretilmektedir. Çift yönlü uçlarda ise bir tarafı yıldız diğer tarafı düz olarak üretilmiştir. Bu uçlarda tüm bits uç çeşitlerinde olduğu gibi uzunlukları ve kullanım alanalarına göre farklılık göstermektedir.

Bits uç hakkında bildiklerimizi sizler ile paylaşmak istedik. Kullanım alanına göre satın almanız gereken bits uçlara değinmek ve bu konuda sizleri bilgilendirmek istedik. 
Darbeli matkap

Darbeli matkap

Darbeli Matkap Nedir?

Konu başlığımızda bu gün elektrikli el aletlerinden olan ve genel olarak tüm sektörlerde kullanımı söz konusu olan el aleti darbeli matkap ele alınacaktır. Blindiği üzere adından da anlaşılacağı gibi kırma ve delme özelliği bir arada bulunan bir el aletidir.
Kullanım amacına dayalı olarak delme, sıkma, vidalama işleri yapılabilen bir el aletidir. 2 fonsiyonlu olarak kullanılabilinir. Farklı marka ve modellerde profesyonel ya da amatör kullanım amacı ile üretimi yapılmaktadır. Özelliklerine, marka ve modellerine göre fiyat farklılıkları gözlenmektedir. Kullanım alanına göre satın almanız gereken elektrikli el aletidir. 
Belirttiğimiz gibi kullanımı alanı satın alırken dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Örnekler ile daha açıklayıcı olacağız.
1- Beton , duvar, sert betonarme için; bu ve benzeri meteryallere delme işlemi için kullanılan makinelere darbeli matkap denilmektedir. İki fonksiyon olarak kullanabileceğiniz darbeli matkapta bu meteryalleri delme için darbe fonksiyonunu makine üzerinde bulunan fonksiyon tuşunu kullanarak ayarlamanız gerekecektir. Aksi durumda sadece delme ayarlı bir makine ile bu alanda kullanım size zorluk çıkartacak ve sinirleniriniz alt üst edecektir. Bu makineler ile kullanım alanına uygun delme ucunun darbeli matkap madreni üzerine takılması gerekmektedir.
2- Ahşap, ağaç, sunta delme için; 1 fonksiyon sadece delme kullanılarak yumuşak benzeri meteryalleri de darbeli matkabın delme fonksiyonu işinizi görecektir. Darbe fonksiyonu bu meteryaller için kullanılamaz. Uygun ahşap delme matkap ucu madrene takılarak işlem yapılmalıdır. Farklı meteryaller için kullanılan uçlar bu cisimler de kullanılması sakıncalıdır.
3- Metal delme için; ahşapta olduğu gibi metalerde de metal delme için darbe fonksiyonu kullanılamaz. Kullanılması durumunda ciddi sakatlanma ve iş kazalarına yol açabilir. Uygun metal ucu ile darbersiz delme işlerini rahatlıklar yapabilirsiniz.
4- Tüm meteryallerde vidalama için; uygun olan vida türü tercih edilerek tüm vidalama işlerini yapabilirsiniz. Darbe fonksiyonu kullanılmadan vidalama işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Yine uygun bits uç madrene takılarak vidalama yapılır.
Son olarak eklemek istediğimiz tüm makinalarda olduğu gibi bu makinelerin kullanımında mutlaka iş güvenliği ekipmanları kullanmanız tavsiye edilir. 

Elektrikli el aletleri

Elektrikli el aletleri

 Elektrikli el aletleri nedir?

Bir çok alanda kullanımı söz konusu olan elektrikli el aletleri nedir, kullanım alanları ve çeşitlerinden bahsedelim. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi bir sektörde kullanımı olan el aletleri yapılan işte en büyük yardımcınız olacaktır.

Ahşap, metal, yapı ve inşaat alanlarında kullanımı söz konusu olan bu aletler ile zor işleri kolaylıkla yapmanız mümkün olmaktadır. Bütün işlerde kullanılabilecek olan elektrikli el aletleri sektörel olarak ele alalım.
Ahşap denildiğinde akla gelen meslek dallarından marangozculuk, mobilyacılık, çatıcılık gibi meslek dalarında kullanımı en çok görülen elektrikli el aletleri arasında elektrikli testereler, elektrikli frezeler, elektrikli matkaplar, elektrikli daire testereler, dekopaj makineleri, kılıç testereler (tilki kuyruk testere) akla gelmektedir. Bu elektrikli el aletleri kendi içlerinde farklı marka ve modellere de ayrılmaktadır. Bloğumuz içerisinde zaman içerisinde bu makinelerden bahsedeceğiz.
Metal iş sektöründe de elektrikli el aletleri kullanılmaktadır. Bunlardan akla gelen elektrikli matkaplar, büyük taşlama makineleri, avuç içi taşlama makineleri, elektrikli gönye testereler, kaynak makineleri yer almaktadır.

Özet olarak tüm alanlarda kullanım imkanı olan bu elektrikli el aletlerini tanımlayacak olursak; hafif ve ağır iş alanlarında yapılacak olan işin niteliğine göre belirli amaçlar çerçevesinde üretilmiş olan, elektrikli olarak kullanılan ve iş yükünün hafifletilmesi ve zamandan tasarruf edilmek için üretilmiş makinelerdir.

Farklı marka ve modellerde satın alabileceğiniz elektrikli el aletlerine yapımarketlerden temin edebildiğiniz gibi online satış mağazalarında da temin edebilirsiniz. Farklı fiyat aralıklarında bulacağınız makineleri ennalbur hırdavat yapı market online satış mağazası üzerinden inceleyebilir ve size en uygun olan ürünü bulabilirsiniz.
Basınçlı Yıkama Makinesi

Basınçlı Yıkama Makinesi

Basınçlı yıkama makinası nedir? Hangi alanlarda kullanılır? Çalışma prensipi nedir? benzeri sorulara yanıt vereceğimiz yazımıza başlıyoruz.

Basınçlı yıkama makinesi nasıl çalışır?

Basınçlı yıkama makinasını normal bir bahçe hortumu ile çeşmeye bağlanılır. Makine içerisinde bulunan pompa ile satın almış olduğunuz basınçlı yıkama makinası özelliklerine göre 100 ile 160 bar arası bir basınç üretilir. Bu basınç ile tabanca çıkış noktasından püskürtülerek kir ve leke çözme sağlanır.
Hava ile sıkıştırılan sıvı (su ) tabancanın çıkış noktasında en yüksek basınca ulaşmış olur. Hassas alanlarda kullanıması kesinlikle önerilmez. Lekeli alanlarda kire ve lekeye uygulanacak olan basınçlı su ile temizlemeniz büyük kolaylık sağlayacaktır.
Piyasada bulunan bir çok markada dikkat edilmesi gereken bu makinaların üretmekte oldukları basıncın şakalaşma gibi durumlardan sakınılması gerektiği ve ciddi yaralanmamalara neden olabileceğidir.
Mevcut basınçlı yıkama makinalarında bulunan su filitresi ile makinaya girebilecek olan metaryeller engellenerek makinanın hasar görmesine engel olmaktadır.

Basınçlı yıkama makinesi hangi alanlarda kullanılır?

Basınçlı yıkama makinesi oto yıkama, yosun gibi partüküllerin temizlenmesi amacı ile mermer, granit zeminlerde, tekne temizliğinde, tıkalı boruların temizliğinde, çöp tenekesi temizliğinde, dış cephe kaplama ve panjur temizliğinde kullanılabilmektedir.
Ekseriyetle oto yıkamalada ağırlıklı olrak kullanılmaktadır.

Basınçlı yıkama makinesi alırken neye dikkat etmelisiniz?

Aklınıza takılan soruların başında gelen basınçlı yıkama makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz oluyordur. bu durum olmdukça normal olmalı ki temizlik için ve ihtiyacınızı karşılayacak ve kullanacağınız alana uygun olması gerektiğidir.
Genelde oto yıkama amacı ile alacağınız basınçlı yıkama makinesi basınç olarak 100 bar ile 160 bar arasında olması gerekecektir. Taşınabilir ve tekerlekli olması sizim için yıkama esnasında hareket avantajı sağlayacağı için önemli olacaktır. Kullanım alanına göre çeşme bağlantı hortumunu yeterli olmasına dikkat etmelisiniz. Tabanca ile makina arasında kullanılan hortumun basınca dayanıklı olması büyük önem taşımaktadır. Fabrika tarafından gönderilen hortum uzun sireli kullanım imkanı şağlayacaktır. Ezilmelere ve kullanım alanında bulunan sürtünme ile zaman ile eskiyen basınçlı yıkama hortumu değişimi kullandığınız makinenin basıncına dayanıklı olarak temin etmeniz gerekir. Fayans, mermer gibi alanalarda yukarıda bahsettiğimiz hususlar geçerlidir. ayrıca havuzlarda oluşan yorun benzeri parteküllerin temizliğinde uygun başlık takılmalı ve koruyucu kıyafet giyilmelidir. Kullanılan kimyasallardan dolayı ciddi rahatsızlıklara yol açabilinir.

Sonuç olarak farklı marka ve modellerde kullanıma sunulan basınçlı yıkama makinelerine özellikleri ile fiyatlarına ennalbur yapı market'ten inceleyebilirsiniz.
Komprasör

Komprasör

Kompresör nedir?


Genel olarak gaz sıkıştırılmasını sağlayan makinalara verilen isimdir. Elektrikli makinalardır. Elektrikli kompresörler dışında mekanik olanlarıda bulunmktadır. Hava gibi atmosferde bulunan gazların daha yüksek basınçlara sıkıştırılmasında kullanılan makinalardır. Belirli oranlarda vakum elde etme ve gazı sıkıştırarak dışarı atarak kullanımı sağlanmaktadır.
1650 Otto von Guericke’nin komresör ve vakum pompalarında önemli çalışmalar yaptığıbiliniyor. William Mann tarafından 1829’da basınçlı hava kompresör makinasının patenti alındı. 1872’den sonra sıkıştırma ile birlikte soğutma alanında da gelişmeler yaşanmıştır. Havanın sıkıştırılması ile birlikte sıkıştırma haznesi içerisinde bulunan suyunda çıkışta basınçlı olarak çıkmasına yol açmıştır. Bu da günümüde halen kullanılmakta olan basınçlı yıkama makinası adı verilmiştir.

Kompresör türleri

  • İleri - Geri Kompresörleri : Bu kompresörlerde çalışma prensipi makinada pistonların iler geri ile hava sıkıştırması sağlanmaktadır. Mevcut bulunan pistonlarda kapakçıklar ile havanın içeri girmesi ve çıkması sağlanmaktadır.Biyel mekanizması denilen bir sistemdir. Sıkıştırılacak olan akışkan pistona giriş kapakçığı ile emilim ile alınır. Piston ile alınarak sıkıştırma gerçekleştirilir. Basınç çok fazla artması durumunda çıkış kapakçığı açılmakta ve akışkan dışarı atılmaktadır. Tek yönlü kompresörlerde gaz ya da hava olan akışkanlar tek bir taraftan emilim ile basılır. Çift yönlü kompresörlerde ise emilim bir taraftan yapılırken dışarı basım diğer taraftan yapılır.
  •  Dönel Kompresörler: Dönel kopresörler kendi içerisinde 3 türe ayrılmaktadır. 
  1. Merkez Kaç Kompresörler :  Hava ve diğer gazların merkezi olarak daire hazneye alınmaktadır. haznede hava dönme hareketi ile merkez kaç kuvveti etkisi altına girmektedir. Dış kısımda hız düşer. Merkezda hız yüksektir. Hızın düşmesi bu kurala göre sıkışmaya neden olmaktadır. Buradan da sıkışan hava hava toplanma halkası ile dışarı sevki sağlanmaktadır.
  2.  Eksenel Akımlı Kompresörler : Hava dönme eksenine paralel olarak hareket etmektedir. Helisel biçimde ilerler. Basın bu süreçte artmaktadır.
  3. Dönel Pozitif Yer Değişimli Kompresörler  : Hava dış merkez pompalar ile küçük hacimlere alınıması ile basınç arttırılır.Motor döner parçası akışkanı girişten çeker, çevresinde döndürür ve çıkışta yüksek basınç kısımına aktarır.
  • Jet Kompresörleri : Jet kompresörlerde kendi içerisinde iki farklı tür yer almaktadır.
  1. Hidrolik Kompresörler :  Basınç altında bulunan suyu veya düşen suyu, mekanik hareketli olan bir parça kullanılmadan havaya basınç uygulamak amacı ile kullanılan kompresörlerdir. Kurulum masrafları yüksek ama kullanım malıyeti düşük olan türdür. Verimi yğksektir.
  2. Buhar ve Gaz kompresörleri : Basınçlı havanın ya da buharın çıkış yaptığı bir ağız mevcuttur. Yüksek basınçlı hava çıkışta genişlemeye uğrar ve hızlı hareket sırasında havayıda  beraberinde sürükler. Bu süreçta kinetik enerji azalma gösterir, barınç bu şekilde artma sağlanır. hareketli mekanik bir yapısı bulunmamaktadır. Kullanımı kolay ve masrafsızdır. Verimi düşüktür.

Sözlük anlamı;

1. Bir akışkanı ya da gazı, gereken basınca göre sıkıştırmaya yarayan aygıt, sıkıştırıcı.
2. Yol yapımında, dökülen çakılları, kumları bastırıp sıkıştırmak için kullanılan ağır silindirli araç.