Avuç içi taşlama makinaları

Avuç içi taşlama nedir?

Dewalt Avuç içi taşlama

Bireysel acemi kullanıcıların ve profesyonel kullanıcıların işlerinde kullanabilecekleri makineler arasında büyük önem taşımaktadır. Taşlamalar hakkında vermiş olduğumuz bilgilere dayanarak bu yazımızda sizlere avuç içi taşlama makinalarına değineceğiz. Avuç içi taşlama kesme, sürtme, temizleme ve parlatma işlerinizde kullanacağınız makinelerdir. Kullanım alanlarına göre bu makineler ile birlikte kullanılacak olan ek malzemeler bulunmaktadır.

Akülü avuç içi taşlama
Küçük çapta yapacağınız işlerinizde kullanmanız gereken en malzemeler makineye takılarak uygulama yapılmaktadır. Kesme için kullanılan kesme taşları metal, ahşap, betonarme olarak farklılık göstermektedir. Metaller için kullanacağınız kesme taşları da demir ve inox (çelik) olarak kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Sürtme işlerinizde kullanılan taşlarda ayrıca kullanılmaları gerekmektedir. Kesme için kullandığınız taşlar sürtme için kullanılamaz ve tehlike arz eder. Sürtme için özel olarak üretilmiş taşları kullanmanız gerekmektedir. Temizleme için de hemen hemen sürtme için kullanılan taşlar kullanılmaktadır. Metal alanında temizleme için bu taşlarda kullanılmaktadır. Ayrıca sürtme işleriniz zımparalama ve polisaj ile de alakalıdır. Zımparalama işlerinizde uygun olarak kullanacağınız zımpara altı takılarak uygun gördüğünüz numara zımpara takılarak işlem yapabilirsiniz. Polisaj işleriniz için uygun aparatlar takılarak uygulama yapılacaktır. Dikkatinizi çekmek istediğimiz bir durum ise zımparalama ve polisaj işlemleri için kullanılacak olan avuç içi taşlama makinesi devir ayarlı olmasıdır. Devir ayarı olmayan makineler ile zımparalama ve polisaj işlemleriniz için uygun değildir. Aksi durumda uygulama alanında bir hasar söz konusu olur.
Bosch Avuç İçi Taşlama

Avuç içi taşlama alırken nelere dikkat edilmelidir?

Bu makinalar kullanım alanlarına, kullanım amaçlarına ve kullanım yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Piyasada bulunan bu makineler farklı markalar altında sürülmektedir. Markalar arasında da kullanım amacına dayalı olarak modeller çıkartılmıştır. Sizin kullanım amacınıza göre bu marka ve modelleri değerlendirmeniz gerekmektedir. Hangi yoğunlukla kullandığınız da bu makinelerin seçiminde önem taşımaktadır. Sürekli olarak kullanacağınız bir avuç içi taşlama makinası marka tercihini ön plana çıkartmaktadır. Profesyonel olarak kullanım ihtiyacı doğacağından servis ağı ve garanti koşulları önem taşıyacaktır. Bilmeniz gereken satın alacağınız avuç içi taşlama makinası ne için ne aralıklarla ve hangi amaç için kullanacağınız olmalıdır. Konu hakkında bilgi sahibi olmamanız halinde müşteri temsilcilerinden bilgi alarak tercihte bulunabilirsiniz.

PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız