Basınçlı Yıkama Makinesi

Basınçlı yıkama makinası nedir? Hangi alanlarda kullanılır? Çalışma prensipi nedir? benzeri sorulara yanıt vereceğimiz yazımıza başlıyoruz.

Basınçlı yıkama makinesi nasıl çalışır?

Basınçlı yıkama makinasını normal bir bahçe hortumu ile çeşmeye bağlanılır. Makine içerisinde bulunan pompa ile satın almış olduğunuz basınçlı yıkama makinası özelliklerine göre 100 ile 160 bar arası bir basınç üretilir. Bu basınç ile tabanca çıkış noktasından püskürtülerek kir ve leke çözme sağlanır.
Hava ile sıkıştırılan sıvı (su ) tabancanın çıkış noktasında en yüksek basınca ulaşmış olur. Hassas alanlarda kullanıması kesinlikle önerilmez. Lekeli alanlarda kire ve lekeye uygulanacak olan basınçlı su ile temizlemeniz büyük kolaylık sağlayacaktır.
Piyasada bulunan bir çok markada dikkat edilmesi gereken bu makinaların üretmekte oldukları basıncın şakalaşma gibi durumlardan sakınılması gerektiği ve ciddi yaralanmamalara neden olabileceğidir.
Mevcut basınçlı yıkama makinalarında bulunan su filitresi ile makinaya girebilecek olan metaryeller engellenerek makinanın hasar görmesine engel olmaktadır.

Basınçlı yıkama makinesi hangi alanlarda kullanılır?

Basınçlı yıkama makinesi oto yıkama, yosun gibi partüküllerin temizlenmesi amacı ile mermer, granit zeminlerde, tekne temizliğinde, tıkalı boruların temizliğinde, çöp tenekesi temizliğinde, dış cephe kaplama ve panjur temizliğinde kullanılabilmektedir.
Ekseriyetle oto yıkamalada ağırlıklı olrak kullanılmaktadır.

Basınçlı yıkama makinesi alırken neye dikkat etmelisiniz?

Aklınıza takılan soruların başında gelen basınçlı yıkama makinesi alırken nelere dikkat etmeliyiz oluyordur. bu durum olmdukça normal olmalı ki temizlik için ve ihtiyacınızı karşılayacak ve kullanacağınız alana uygun olması gerektiğidir.
Genelde oto yıkama amacı ile alacağınız basınçlı yıkama makinesi basınç olarak 100 bar ile 160 bar arasında olması gerekecektir. Taşınabilir ve tekerlekli olması sizim için yıkama esnasında hareket avantajı sağlayacağı için önemli olacaktır. Kullanım alanına göre çeşme bağlantı hortumunu yeterli olmasına dikkat etmelisiniz. Tabanca ile makina arasında kullanılan hortumun basınca dayanıklı olması büyük önem taşımaktadır. Fabrika tarafından gönderilen hortum uzun sireli kullanım imkanı şağlayacaktır. Ezilmelere ve kullanım alanında bulunan sürtünme ile zaman ile eskiyen basınçlı yıkama hortumu değişimi kullandığınız makinenin basıncına dayanıklı olarak temin etmeniz gerekir. Fayans, mermer gibi alanalarda yukarıda bahsettiğimiz hususlar geçerlidir. ayrıca havuzlarda oluşan yorun benzeri parteküllerin temizliğinde uygun başlık takılmalı ve koruyucu kıyafet giyilmelidir. Kullanılan kimyasallardan dolayı ciddi rahatsızlıklara yol açabilinir.

Sonuç olarak farklı marka ve modellerde kullanıma sunulan basınçlı yıkama makinelerine özellikleri ile fiyatlarına ennalbur yapı market'ten inceleyebilirsiniz.

PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız