Taşlama Makinası

Taşlama Makinası nedir?

Taşlama makinaları metal, beton, mermer, fayans givi metaryellerin kesiminde sürtülmesinde kullanılacak olan makinalardır. Halk arasında siprel olarak da adlandırılan bu makinalar sektörel olarak kullanım amaçları da farklılık göstermektedir.
Taşlamalar büyüklüklerine göre farklı adlandırılır. Küçük boy tek el ile kullanılabilir olan taşlamalara avuç içi taşlama, büyük boy taşlamaya da avuç taşlama denilmektedir.
Avuç içi taşlama pratik kullanımı ve ekseriyetle hassas işler için kullanılan makinelerdir. Bu makineler kesim de dahil olmak üzere sürtme ve parlatma amacıyla da kullanılır. Bu yapılabilir işlemler için faklı metaryel işleri için farklı kesim, taşlama uçları kullanılmaktadır. Kesme yapılacak olan meteryal metal ise metal kesim taşı, mermer taş fayans gibi meteryaller için bu amaç için üretilmiş taşlama ucu takılmalıdır. Avuç taşlama için de aynı prosedür geçerlidir. Paslanmaz metaller için ve çelik için kullanılacak olan kesme taşı inox için özel olarak satın almanız gerekmektedir.

Taşlama makineleri ayrıca polisaj ve zımparalama içinde kullanılmaktadır. Yalnız polisaj ve zımparalama için kullanılacak avuç içi taşlama ve avuç taşlama makineleri devir ayarlı olanları tercih edilmelidir. Devir ayarı olmayan taşalama makineleri zımparalama ve polisaj işlerinizde uygulanacak olan yüzeylerde yanma oluşturacaktır. Bu sebepten dolayı devir ayarlı bir taşlama makinası satın almanız gerekmektedir.

Taşlama makinaları farklı marka ve modelleri bulunmaktadır. Bu marka ve modellerde size en uygun olanı tercih etmeniz büyük önem taşımaktadır.

Kulanılacak iş geregi satın almanız gereken makinayı dikkatle seçmeniz gerekir. Konu hakkında bilgi sahibi değilseniz satış destek birimine ulaşarak doğru yönlendirmeyi alabilirsiniz. Ennalbur destek hattımızı arayabilirsiniz. 


PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız