Polisaj makinesi nedir? Alırken nelere dikkat edilmeli?

Polisaj makinesi nedir?

Bosch Polisaj

Otomotiv sektöründe kullanılan makinalar arasında yer alan polisaj makinası nedir? Bu sorumuza bir yanıt verelim ve satın alırken nelere dikkat etmeliyiz bu konuya değinelim. Polisaj makinesi otomobil, motor vb. grenaj kısımlarının (kaportasının) parlatılmasında ek kimyasallar kullanılarak parlatılmasını sağlayan dış etkenlerden koruyucu katmanlar oluşturulması için kullanılan makinelerdir. Bu makinalar ile kullanacağınız ek koruyucu ve parlatıcı kimyasalları otomobilinize ya da benzeri kaportalara uygulama yapabilirsiniz. Görünüm olarak taşlama makinalarına benzeyen modelleri de bulunmaktadır. Profesyonel olarak kullanılmayacak olan polisaj makinesi bu modeller arasından tercih edilmektedir. Fiyat performans açısından daha uygun olan modellerdir. Avuç içi taşlama makinelerinin devir ayarlı olan modelleri bu polisaj işlemi için kullanılabilen ürünlerdir. Profesyonel olarak iş maksatlı kullanılacak polisaj makinesi tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara alt başlığımız olan alırken nelere dikkat etmeliyiz ile ele alacağız.

Polisaj makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

 

Öncelikle bu soruyu kendinize sorduğunuz da yanıtlarınız net olması gerekmektedir. Peki, polisaj makinesi alırken hangi hususlara dikkat edilmelidir.
  • Kullanımı ne sıklıkla olacak?

Profesyonel olarak ya da kişisel kullanım açısından alacağınız polisaj makinesi için satın alma tercihiniz fark etmektedir. Bir iş yerinde kullanılacak olan makine için kalite, dayanıklılık ve servis ağı büyük bir önem taşımaktadır. Sürekli kullanım makine mekanikleri bu kapasiteye dayanıklı olması gerekmektedir.
  • Kalite sizin için önemli mi?

Kullanım alanına ve kullanım sıklığına göre kalite de büyük bir önem taşıyor. Profesyonel kullanım için olduğu kadar kişisel kullanımı açısından kalite büyük önem taşıyor. Kaliteli bir ürün kullanımı ve kullanım süresi sıradan ürünlere kıyasla oldukça fazla olduğunu bilmenizi istiyoruz.
  • Polisaj makinesi için fiyat ne kadar önemli?

Kullanıcıların dikkat ettikleri durumlardan biri ise fiyat olduğudur. Ucuz ama kaliteli ürünler daima tercih edilmektedir. Ama hatırlatılması gereken her ucuz ürünün kaliteli olmadığıdır. Bilindik markalar arasında bir fiyat analizi yapmanız gerekir. Diğer markalara ya da zincir mağazalarda yapılan satışlarda bulacağınız ucuz ürünleri satın almadan önce iki kere düşünmenizi öneririz.
  • Profesyonel olarak iş yeri kullanımı için mi olmalı?

Yukarı da bahsettiğimiz üzere profesyonel olarak iş ortamında gelir amaçlı kullanılan polisaj makinaları dikkatle seçilmelidir. Kullanım yoğunluğu yüksek olmasından dolayı markaların profesyonel kullanıcılar için tasarlayıp ürettikleri ürünleri tercih etmeniz gerekecektir. Servis ağının da bu durumda büyük önem taşıdığını bilmelisiniz. Sizi yormayacak ve uğraştırmayacak bir polisaj makinesi kesinlikle tavsiye edilir.  

NOT: Satın alacağınız polisaj makineleri hakkında bilgi sahibi değilseniz müşteri destek hattımızı arayarak doğru modeli bulabilirsiniz. 0 850 304 1693 satış danışma hattımızı arayınız. Ennalbur Yapı Market


PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız