Yaprak Toplama ve Üfleme Makinesi nasıl kullanılır?

Bir çok kişinin genellikle müstakil evlerin çim alanlarında karşılaşmış oldukları sorunlar arasında yer alan küçük yaprakaların toplanması büyük bir problem gibi görülmektedir. Bu sorun nedeni ile aklımızı karıştıran bir çok çözüm arayarak vakit kaybına uğramaktayız. Bu sorun için büyük markaların sunduğu çözümlerden faydalanarak çözümü kullanarak sitresten çok kolaylıkla kurtulabiliriz. Peki çözüm nedir?

Bir çok marka ve bu markalara altında bu işleri yapabilmeniz için üretilmiş olan makineler bulunmaktadır. Yaprakları üfleyerek bir kenara rahatlıkla toplamanızı sağlayan bu makineler ile aklınızı karıştıran problemlerden çok klaylıkla kurtulabilirsiniz. Şimdi bu yaprak üfleme makinelerinin diğer bir adı ile yaprak toplama makinelerinin kullanımı hakkında kısa bir bilgi verelim.

Bu makineler kullanıcılarına en baş ağrıtıcı sorun olan çimler üzerinde ve aralarında biriken yaprakların bahçelerinde çirkin bir görüntü yaratmasına ve çürüyen yaprakların daha kötü bahçelerine zarar vermesine rastlayanlara çözüm olarak üretilmişlerdir. Tek tek bu yaprakları toplamak yerine bir bu iş için üretilmiş olan yaprak toplama (üfleme) makinesini kullanarak bu sorundan kurtulmaları sağlanmaktadır.

Farklı marka ve bu markalar altında bir çok model özellikleri bakımından farklılıklar göstermektedir. Bunları iki başlık altında ele alabiliriz.

Elektrikli yaprak toplama (üfleme) makinesi

Bu makineler elektril bulunan alanlarda gücünü şebeke elektriğinden alarak çalışabilen makinelerdir. Elektrik bulunmayan yerlerde kullanımları söz konusu değildir. Makine içerisinde bulunan bir tribün ile ortaya çıkan hava akımının daralarak uzayan bir çıkış borusundan yapraları üflemesi prensipi ile çalışmaktadır. Böylelikle bir alanda bu yaprakların toplanamları sağlanmaktadır. Toplanan alandan yaprakları paketlemek artık el becerinize kalmıştır.

Akülü yaprak toplama (üfleme) makinesi

Elektrikli makinelerin çalışma prensipine sahip olan bu model yaprak toplama makineleri güç olarak üzerine takılan bir akü ile sağlamaktadır. Uzun soluklu bir çalışma için yeden akü bulundurulması gerektiğin belirtmek isteriz. Boş olan akü, akü şarj cihazı ile şarj edilirken dolu olan akü kullanılarak kullanım sağlayabilirsiniz. Elektrik şebekesi olmayan bir alanda çalışma yapılacak ise her akünün dolu olduğundan emin olunuz.


Bu marka ve modeller arasında eğer bir akülü yaprak toplama makinesi karar verirseniz size tavsiye edebileceğimiz Bosch ALB 36 Li yaprak toplama makinesine bir bakmanızı öneririz.

PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız