Havalı el aletleri tanıyalım? Havalı el aletleri nelerdir? Havalı el aletleri nerelerde kullanılır?

Bu yazımız ile havalı el aletleri tanıyacak, nerelerde ve hangi amaçlar için kullanıldıklarını anlatacağız. Bir çok sektörde kullanılan bu el aletleri amaçları doğrultusunda bulunarak tasarlanmış ve üretilmiştir. 


Dünya genelinde kullanılmakta olan havalı el eletleri  genel kullanıcılar ve endüstüriyel kullanım amacı ile üretilmiştir. Farklı amaçlar için üretilmiş olan bu el aletleri zamandan ve iş gücü kaybından tasarruf etmeniz için üretilmiştir.

Çalışma prensipleri basınçlı hava akımının gücü ile gerçekleşmekte olan el aletlerine havalı el aletleri denilmektedir. Bir çok amaç için üretilmiş olan havalı el aletlerini tanımları ve kullanım alanları işe ele alalım.

Havalı somun sıkma ve sökme aleti nedir? Kullanım amacı ve alanları nelerdir?

Havalı somun sökme tabancası

Havalı somun sıkma ya da havalı somun sökme el aletleri olarak bilinen bu aletler profesyonel endüstüriyel kullanım amacı ile tasarlanmış olan güçlü aletlerdir.

Bir komprasör makinesi ile bağlantılı olarak çalışan el aleti oluşan basınç ile sıkma ve sökme işlemleri için kullanılmaktadır.

Otomotiv sektöründe ağırlıklı olarak kullanılan bir alet olan havalı somun sıkma aleti farklı ölçülerde uçlar ile farklı somun başlı vidaların sökülmesinde veya sıkılmasında kullanılmaktadır.

Darbe vurarak sıkışmış olan vidalar rahatlıkla sökülür ya da sağlam sıkılması gerekemler darbe ile sıkılır.


El ile sökülemez ya da sıkılamaz somunlar , vidalar için kullanılır.

Havalı matkap nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı matkap

Havalı el aletleri arasında yer alan havalı matkaplar bir kompresör bağlatısı sağlanarak kullanımı söz konusu olan el aletleridir.

Vidalama (sökme - sıkma - montaj amaçlı) işlerinde, delme işlerinde seri olarak kullanılabilen endüstriyel el aletleridir.

Zor işlerinizde sizlere yardımcı olabilecek el aletlerindendir.

Farklı marka ve modeller de satışa sunulmuş olan havalı matkaplar genel olarak kalite bakımında fiyat farkı bulunmaktadır.

İş yoğunluğuna göre bu ürünler arasından birini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.


Havalı cırcır nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı cırcır

 Havalı el aletlerinden olan havalı cırcır aleti ile sıkma ve sökme işlemi için kullanılmaktadır.

Somun ve somun başlı vidaların sökülüp takılması için havalı somun sökme takma makinesinin olaşamadığı dar alanlarda kullanımı amacı için tasarlanmıştır.

Endüstüriyel kullanım için tasarlanmış olan bu aletlerin kullanımları yine bir komprasör makinesine bağlantı sağlanarak gerçekleştirilebilir.

Havalı taşlama nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı taşlama

 Havalı el aletleri arasında bulunan havalı taşlama makinaları kullanım alanlarına ve amaçlarına göre farklılık göstermektedir.

Endüstriyel kullanım amacı ile üretilmiş olan havalı taşlamalar çoğunlukla taşlama (sürtme) içindir.

Uygun taşlama makinesi ile havalı taşalama makinesi büyük boy, havalı avuç içi taşlama makinesi küçük boy olarak piyasa da farklı marka ve fiyatlar ile sunulmaktadır.

Diğer havalı el aletleri gibi çalıştırılabilmesi için mutlak bir komprasör ile bağlantısı olması gerekmektedir.

Havalı pop perçin makinesi nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı pop perçin makinesi

Perçin çakma el aletlerinin basınçlı hava ile çalışan modellerine havalı pop perçin makinesi denilmektedir.

Çalışma prensipi tüm havalı el aletlerinde olduğu gibi bir komprasör bağlantısı yapılarak gerçekleştirilebilir. Komprasörden gelen basınçlı hava ile tetiklenen havalı pop perçin makinesi perçinin çakılmasını sağlamaktadır.

Tabanca ucuna yerleştirilen perçin uygulanacak alanda uygulanan hava basıncı ile iç kısım çivi çekilerek sıkıştırma yapılır. Son işlem çivi kırılarak işlem tamamlanır.






Havalı tornavida makinesi nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı tornavida makinesi

Havalı tornavidalar daha büyük boyutlarda olan havalı el aletlerinden havalı matkapların ulaşamadıkları alanlarda kullanılabilir el eletleridir.

Vidalama, sökme, takma (montaj) amacı ile kullanılacak tasarıma sahip olan aletlerdir.
Seri çalışma amacı ile kullanılan makineler bir komprasör bağlantısı yapılarak çalışmaktadır.

Havalı zımpara makinesi nedir? Havalı zımpara makinesi çeşitleri nelerdir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

 Havalı el aletleri arasında bulunan havalı zımpara makineleri kullanım alanları ve amaçları olarak farklılık göstermektedir. Alt başlıklar ile havalı zımpara makinası çeşitlerini ele alacağız.

Havalı dairesel zımpara makinesi nedir? 

Havalı dairesel zımpara

Havalı dairesel zımpara makinesi zımparalama işlemleri için tasarlanmış makinelerdir.
Bir eksen dönüşü ile uygun zımpara kağıdı takılarak uygulama yapılır.

Uygulanacak olan alana ve uygulama yoğunluğuna göre zımpara kağıdı seçimi yapılabilir.


Havalı eksantrik zımpara makinesi nedir?

Havalı eksantrik zımpara

Yine eksensel olarak dönüş yapabilen bir zımpara makinası olan havalı eksantrik zımpara makinası farklı marka ve modeller ile yine farklı fonksiyonlar ile sahip olabilirsiniz.





Havalı zımba makinesi nedir? Havalı zımba makinesi çeşitleri nelerdir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı zımba makineleri çok fonksiyonlu olan modellerinde çivi çakma fonksiyonlarıda bulunanları bulunmaktadır.  Sadece zımba çakma amacı ile üretilmiş olan havalı zımba makineleri ve havalı çivi çakma makinelerini ele alacağız.

Havalı zımba makinesi nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı zımba makinesi

 Mekanik zımba makineleri sürekli kullanım sırasında rahatsızlıklara yol açmasından dolayı yoğun olarak çalışan kullanıcılar havalı zımba makinesi tercih ettikleri makinelerdir.

Seri bir çalışma sağlanabilmesi için ihtiyacınız olacak olan el aletleri arasında yer almaktadır. Havalı el aletlerinin tamamının kullanımı için mutlaka bir kompresör ile bağlantılı olarak çalıştırılması gerekmektedir.
Mobilya sektöründe yoğunlukla kullanılan havalı el aletlerinden biridir.Döşeme yapabilme için kullanılan makinelerdir.


Havalı çivi makinesi nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir?

Havalı çivi makinesi

 Bu el aletleri ile çivi çakma işlerinizi seri olarak yapabilirsiniz. Farklı modelleri içerisinde çivi yanı sıra zımba çakma işleride yapılabilinmektedir.

Resimde görmüş olduğunuz model de hem çivi hem de zımba çakma işlemini yapabilirsiniz.
Havalı çivi çakma makinesi kullanım için bir komprasör ile bağlantılı olması gerekmektedir. Basınç oluşturarak çivinin çakılması sağlanmaktadır. Mobilya ve dekorasyon yanı sıra çatı işlerinde de kullanılan bir el aletidir.




  • Havalı şeritli çivi çakma makineleri de bulunmaktadır. 
 

Havalı el aletlerinden hava tabancası nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir? 

hava tabancası

 Komprasör bağlantılı olarak kullanılan el aletleri arasında yer alan hava tabancası basınçlı havanın kontrol altında istenilen zamanda süpkürtme amacı ile kullanılır. Farklı amaçlar için hava tabancaları bulunmaktadır. Boya püskürtmek, temizlik için hava püskürtmek vb. işlemler için kullanılan hava tabancaları bulunur.

Havalı el aletlerinden havalı silikon tabancası nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir? 

havalı silikon tabancası

Silikon sıkmak kimi zaman büyük bir sıkıntı yaratmaktadır. Mekanik kollu silikon tabancaları ile uzun soluklu çalışmalarda rahatsızlık ortaya çıkmasından dolayı basınç ile çalışan havalı silikon tabancası tek alternatif el aletidir.

Zamandan ve kullanılan güçten tasarruf etmenizi sağlayan bu el aletleri ile avantajlı olacaksınız. Tüm havalı el aletlerinde olduğu gibi bu makinenin de bir komprasör ile bağlantılı olarak çalışması gerekmektedir.

Havalı el aletlerinden havalı gres tabancası nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir? 

havalı gres tabancası

Gres sıkmak kimi zaman büyük bir sıkıntı yaratmaktadır. Mekanik kollu gres tabancaları ile uzun soluklu çalışmalarda rahatsızlık çıkmasından dolayı basınç ile çalışan havalı gres tabancası el aletidir.

Güç ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayan bu el aletleri ile sizin için avantajlı olacaksınız. Tüm havalı el aletlerinde olduğu gibi bu makinenin de bir komprasör ile bağlantılı olarak çalışması gerekmektedir. 

Havalı çekiç keski nedir? Kullanım amacı ve kullanım alanları nelerdir? 

Havalı çekiç keski

Farklı alanlarda kullanabileceğiniz farklı keski ucu çeşitleri ile kırma ve kesme işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. 

İhtiyacınız olan sadece bir komprasör makinesi ve havalı çekiç kesmi makinesi olacaktır. 

Gerekli bağlantılar yapılarak zorlu görünen işlerinizi kolaylıkla tamamlatabilirsiniz.












PAYLAŞINIZ

YAZAR:

Önceki Yayınlae
Sonrakı Yayınımız
3 Nisan 2017 11:02

Farklı marka ve modellerde kullanım alanlarına göre ve amaçlarına göre tercih edebileceğiniz bir çok havalı el aletleri ürünlerine ulaşmak için https://goo.gl/EMqMCp tıklayınız.

Reply
avatar